Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2009

ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΠΑΡΚΟ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ


“ΠΑΡΚΟ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΠΑΣΣΑΛΙΔΗ”

ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΩΡΟΣ ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ;


Το γνωστό σε όλη την Καλαμαριά πάρκο της Πασσαλίδη είναι ένας ανοιχτός διαμορφωμένος χώρος με εμβαδόν πάνω από δυο στρέμματα που βρίσκεται μεταξύ των οδών Πασσαλίδη-Παρασκευοπούλου και Αιμιλιανού Γρεβενών.

Είκοσι πέντε χρόνια τώρα αποτελεί μια ανάσα πρασίνου και αναψυχής, για μικρούς και μεγάλους, σε μια πυκνοδομημένη και με έντονη κυκλοφοριακή κίνηση περιοχή της Καλαμαριάς.

Όμως το τελευταίο διάστημα έγινε γνωστό ότι υπάρχουν διεκδικήσεις από ιδιοκτήτες οι οποίοι απαιτούν από τον δήμο Καλαμαριάς αποζημιώσεις που προκύπτουν από την πράξη αναλογισμού λόγω ρυμοτομίας της 6-5-1963!

Με την αρνητική εμπειρία άλλων ανάλογων περιπτώσεων της περιοχής, η τιμή μονάδος που ορίζεται με δικαστικές αποφάσεις φοβόμαστε ότι μπορεί να ξεπεράσει τα 5.000.000 ανά στρέμμα, συνολικά δηλαδή για 2.064,50 τετρ. μέτρα πάνω από 10.000.000 ευρώ!

Αυτό πρακτικά θα ακυρώσει την ύπαρξη του πάρκου και την αναγκαιότητα του ελεύθερου χώρου που τόσο έχει ανάγκη η περιοχή.

Επειδή πιστεύουμε ότι μόνο η πίεση των πολιτών μπορεί να διασφαλίσει τον χώρο, δεν θέλουμε οι επόμενες εξελίξεις να μας βρουν απόντες.

Δεν θέλουμε τετελεσμένα γεγονότα και αποφάσεις που θα ληφθούν ερήμην μας.

Η Καλαμαριά δεν αντέχει άλλο τσιμέντο.

Όχι άλλοι χαμένοι ελεύθεροι χώροι.

Τώρα που γνωρίζεις, έλα να συζητήσουμε το θέμα.


Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

με τον επικεφαλή της Μιχάλη Παναγιωτίδη θα είναι στο πάρκο την Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009 και ώρα 8:30 μ.μ. για να ενημερώσει και να ενημερωθεί από τους κατοίκους.


Τηλέφωνα επικοινωνίας: Μιχάλης Παναγιωτίδης: 6993.13.72.77

Κώστας Ζαμπέτογλου: 6937.53.10.73

Στέφανος Καργάκης: 6957.67.07.71

Ηλεκτρονική Διεύθυνση: http://dimotikikinisi.blogspot.com

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: kalamaria2006@yahoo.gr

πηγη ιστοσελιδα 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

ΑΠΟΨΗ KALAMARIA TIMES

  Απ οσο πληροφορουμαστε η συγκεντρωση στο παρκο πασαλιδη ηταν ιδιαιτερα επιτυχημενη. Το παρκο γεμισε απο κατοικους οπου πληροφορηθηκαν εκεινη την μερα απο μελη της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ τις προθεσεις για οικοδομηση του παρκου. 

  Εγινε συλλογη υπογραφων μιας και συσσωμοι οι κατοικοι δηλωσαν την βουληση τους να υπερασπιστουν το παρκακι της γειτονιας τους απαιτωντας απο την δημοτικη αρχη της καλαμαριας να πραξει τα αυτονοητα και να διασφαλισει ως οφειλε απο την αρχη , την υπαρξη του παρκου...

....ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΧΩΡΟΥ συμπληρωνουμε εμεις οπου γνωριζουμε την υποπτη απαθεια της τελευταιας δεκαετιας που επιδυκνυει ο δημαρχος στις διαφορες επιθεσεις ιδιωτων ακι εταιρειων στους ελευθερους χωρους της Καλαμαριας 

   

Δεν υπάρχουν σχόλια: