Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

ΕΙΣΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Παρέμβαση του Εισαγγέλεα για τις καταλήψεις στα σχολεία


Σε 28 ανέρχεταιkatalipsi σήμερα ο αριθμός των υπό κατάληψη σχολείων, ενώ ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Δημήτρης Παπαγεωργίου προχώρησε σε έγγραφη σύσταση προς όλα τα σχολεία της Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα, ζητά από διευθυντές και καθηγητές να παρέμβουν ώστε, οι μαθητές να αντιληφθούν πως τέτοιες συμπεριφορές στοιχειοθετούν το ποινικό αδίκημα της διακοπής και διατάραξης της ομαλής διεξαγωγής δημόσιας υπηρεσίας. Οι γονείς επίσης, θα πρέπει να αποτρέπουν τους ανήλικους μαθητές από τη διάπραξη του παραπάνω αδικήματος, καθώς στοιχειοθετούν το ποινικό αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου. Η μη συμμόρφωση στις επισημάνσεις θα επιφέρει την επιβολή κυρώσεων που ορίζονται από το νόμο.

ΠΗΓΗ http://www.newsblog.gr/?p=24734

ΣΧΟΛΙΟ KALMARIA TIMES

Κατα την ταπεινη μας αποψη , τα ατια που προκαλουν καταληψεις καθε χρονο στα σχολια δεν μπορει να τα εξαλειψει ενας εισαγγελεας αλλα μια αλλη πολιτκη για την παιδεια.

   Απο το 90-91 ομως που ξεκινησαν οι σημερινοι 35ρηδες πλεον, τις πρτες καταληψεις η παιδεια στην χωρα μας αντι να βελτιωθει, χειροτερεψε. 

   Μαλλον καταληγουμε στο συμπερασμα οτι απο ολες τις κυβερνησεις πυ περασαν απο την χωρα, δεν υπηρχε η βουληση για βελτιωση της παιδειας(μαλλον οι προσπαθειες τους ηταν στην κατευθυνση ιδωτικοποιησεως αυτης)

  Οποτε , οταν φειτε ενα σχολειο κατελλειμενο, μην "πυροβολατε" τα παδια, αλλοι ειναι οι φταιχτες

Δεν υπάρχουν σχόλια: